Hoe begin ik zelf een marktplaats website?

Geplaatst op 06-05-2022

Categorie: Dier en natuur

Met de juiste hulpmiddelen in handen is het niet lastig om een marktplaats site in elkaar te zetten. Allereerst dient u een passende domeinnaam te bedenken voor uw nieuwe advertentie site en u dient deze domeinnaam te registreren. Daarnaast zal er een webhosting pakket nodig zijn zodat u de bestanden van uw nieuwe website kunt plaatsen.

U kunt ervoor kiezen om zelf een marktplaats site te programmeren, maar er zal kennis van programmeren nodig zijn om dat te doen. Ook zal een nieuw marktplaats script niet direct af zijn en zal het enige tijd duren voordat u alle functies heeft geschreven die ervoor nodig zijn. U kunt een hoop tijd besparen door het advertentie script van Vrolijk Internet Services te gebruiken voor het maken en onderhouden van uw nieuwe marktplaats site. Alle functies die u nodig heeft voor het runnen van een marktplaats site, zitten in het script.

De bestanden zijn met een FTP-programma over te zetten naar de webserver. In de handleiding, die u kunt vinden op de website van Vrolijk Internet Services, zult u alle benodigde stappen voor het plaatsen van de bestanden en de installatie van het script zullen vinden. Na de installatie van het script heeft u de beschikking over een volledige advertentie site, waarop adverteerders zich kunnen registreren en advertenties kunnen plaatsen. Daarbij is het voor de adverteerder mogelijk om meerdere afbeeldingen toe te voegen bij een advertentie.

Het script bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een beheeromgeving waarmee u de website volledig naar wens kunt aanpassen. Zo heeft u via de beheeromgeving controle over de kleuren van uw site en kunt u op een eenvoudige manier een eigen logo toevoegen. Ook is het mogelijk om extra pagina’s aan te maken, zoals een pagina met instructies rondom het gebruik van uw website of een pagina met de algemene voorwaarden.